Our Love Journey

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 8, 2013

~ Senyum Sokmo ^.^


Assalamualaikum wbt,

Quotes from Ustaz Azhar Idrus, untuk pedoman dan renungan kita bersama. Kadang-kadang manusia ni, benda baik tak nampak @ buat2 x nampak pun, tp bende yg buruk kat mate die, itulah yg diungkit-ungkit, dibilang2 , disebut2. Astagfirullah hal azimm.. Istighfar lah banyak2 ye .. Allah Maha Mengetahui,  mesti ade hikmah di sebaliknya.

" Allah turunkan hujan, sebab selepas itu Dia nak bagi pelangi pada kita..." wallahualam..

Jazakallah hu khair..

#selamat malam#

Monday, December 31, 2012

~ Selamat Datang 2013 ~

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, di panjangkan umur kita semua untuk bertemu dengan tahun baru 2013 (M) dan 1434 Hijrah ini.

Tahun 2012 merupakan tahun yang meninggalkan banyak memori indah untuk saya, dapat grad Master, adik tersayang Azizah dan adik Ipar Intan melangsungkan perkahwinan. Anak saya yang sulung Muhammad Razeen melangkah ke alam persekolahan darjah satu, dapat kenaikan gaji (fuhh), mak abah sendiri dan mak abah mertua dalam keadaan yang sihat, suami dan anak2 dalam keadaan sihat sejahtera, rumahtangga yang bahagia dan saya amat-amat bersyukur pada Mu Ya Allah, kerana telah mengurniakan saya dengan limpah rezeki dan rahmat Mu yang tidak berpenghujung ini.

Welcome 2013!! Spread Love, Share Love, Make a good Dua to everybody, jangan jemu menuntut ilmu, kecintaan yang tinggi pada Rasulullah s.a.w dan sesungguhnya hanya kepada Dia lah kita bertawakkal dan berserah.

InsyaAllah, Amin..


Friday, December 28, 2012

|| 28.12.2012 ~ My Birthday

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah syukur padaMu Ya Allah, kerana dengan limpah rahmatMu, genaplah saye berumur tuttt... (hehe) pada hari ini. Hari Jumaat yang cukup indah, pagi yang nyaman dan sepanjang hari ini adalah sangat2 indah belaka.

Terima kasih pada Mak - Long Norizan bt Kulop Malai yang telah bersusah payah melahirkan saya ke dunia ini. Dengan ucapan -ucapan yang saya terima melalui facebook daripada adik beradik, saudara-mara, sahabat handai, rakan2 dan bekas palejar membuatkan saye terasa macam fofularr sebentar.. 

Membalas ucapan semenjak pukul 7 pagi tadi smpi sekarang pun masih menerima inbox dr fbian sekalian.

Thank u semua, atas segala doa, ucapan yang sememangnya saya amat2 hargai setiap satunya.

Semoga umur yang dipinjamkan oleh Allah ini dipenuhi dengan barakah, dan agar dapat menjalankan perintahNya sebagai khalifah di muka bumi Allah ini dengan sebaiknya, InsyAllah.. Ameen Ya Rabbala`lamin... 

#p/s: dapat adiah dr kekasih hati.. hehehe..handbag ngan cover casing my bb.. thank u U!! ^_^

(Image from: http://meinlilapark.blogspot.com)

Thursday, December 20, 2012

|| 20.12.2012

Assalamualaikum w.b.t,

Saya sengaja mengambil kesempatan menulis entri pada tarikh yg cukup indah ini, 20.12.2012 @ 2012.2012.. Yess MasyaAllah, cantekkan nombornye. Tp nombor tetap no ye uolss, xde yg istimewa atau yg pelik2 ttg nombor ni. Harap uols jgn cepat terpengaruh dgn ape2 crite atau dakyah yg berlaku diluar sane tu ye.. kerana Hanya Allah Yang Maha Mengetahui akan sesuatu, bukan nye nombor.

Cumenye yg rase cam special sket mgkn sbb no tu bergande itu je.. hehehe dan kebarangkalian nak berjumpe dgn tarikh yg cemni mmg lah sgt susahhh kottt.. :D

Menulis kali ini sekadar nk update dimane sekarang ni tgh bz siapkan sticker doilies paper, candy corner dan photo props utk adik kesayangan sy yg akan  melangsungkan perkahwinan pada 22.12 ni, InsyaAllah.

Turut menjoinkan diri membantu x lain x bukan hubby, zahra, achu, pak chu dan tidak ketinggalan kak netty kite.. yeee siap tlg menggayakan props dgn aksi2 mak buyung beliau yg sgt shomel cayalah .. sporting cik netty ni.. I likeee !!

Dear ALL .. Thank u so muchhh for helping ~ ~ Love u all!!

Nnti akan upload photo2 berkaitan ye.. skrg x sempat kot sbb nk sambung buat keje balik.. 

Till then, thanks for reading this entry, n take care uolss ^.^

p/s: sblm tidur jgn lupe gosok gigi.. kalo x lagi 3 tahun gigi runtuh hahahah
# pesanan utk diri sendiri